Retningslinjer for strømming og deling av bilder og video av barn

Ullern følger retningslinjene til NBBF, som igjen forholder seg til Norges idrettsforbund.

https://www.basket.no/nyheter/2023/retningslinjer-for-stromming-og-deling-av-bilder-og-video-av-barn/

Som hovedregel skal vi vise aktsomhet og være restriktive når det kommer til deling av bilder og video. Er man usikker, kontakt NBBF.


 • Kamper i U19 klassene og eldre kan strømmes
 • Kamper i NM-sluttspill U19 kan strømmes
 • Alle kamper i bredde seniorklasser kan strømmes
 • I tillegg vil alle kamper i klasser av allmenn interesse bli strømmet eller vist på TV hos de ulike rettighetshaverne, eksempelvis BLNO, BLNO sluttspill, BLNO kvalifisering, Streetbasket Festivalen, NM-veka, øverste regionale seniornivå og landskamper på alle nivåer.
 • Spillere under 18 år som deltar i kamper i følgende klasser kan ikke reservere seg mot visning da de ikke naturlig tilhører nevnte årsklasse eller spiller kamper som vurderes som kamper av allmenn interesse: BLNO, Nasjonal 1.divisjon, Ungdoms-NM (gjelder bare U19), Streetbasket Festivalen, landskamper på alle nivåer og øverste regionale seniornivå.


Fra NIF: Idrettsforbundets retningslinjer:

 1. Før bildet eller film publiseres skal det være innhentet samtykke fra alle på bildet, og fra deres foresatte dersom barna er under 18 år.
 2. Ved innhenting av samtykke til å publisere bilder og film bør samtykkeskjema brukes. Det er kun et aktivt samtykke som kan gi grunnlag for å publisere bilder og film.
 3. Dersom et barn ikke ønsker at bilder eller film skal publiseres skal dette overstyre foreldrenes ønske om publisering.
 4. Vær bevisst i hvilke situasjoner det tas bilder eller film. Ta aldri bilder av nakne personer og vær varsom med å ta bilder av lettkledde barn. Vis måtehold ved bruk av fullt navn på barn.
 5. Det skal alltid samtykkes særskilt for hvert enkelt bilde eller film som skal benyttes til medier.
 6. Et samtykke kreves også ved publisering av bilder og film i lukkede grupper på nett, som for eksempel Facebook, eller andre nettsteder som er passordbeskyttet.
 7. Dersom et samtykke trekkes tilbake, må publiserte bilder og film slettes. 

Informer om retningslinjene!
Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å gjøre retningslinjene for publisering av bilder og film kjent i idrettslaget.

Les mer om bilder av barn på nett på Datatilsynets nettsider.

På dubestemmer.no kan dere lese mer om barn og unges personvern og hvordan dere kan gå frem dersom bilder skulle havne på avveie: http://www.dubestemmer.no/voksne/foresatte