Europeisk suksess for G19

Postet av Ullern Basket den 20. Nov 2023

Med en bronsemedalje rundt halsen, pokaler i bagasjen og meget bra matchtrening kom Ullerns 05/06ere tilbake sen søndag kveld tilbake etter en intens langhelg i i U20 EYBL turneringen i Tallinn, Estland. Vi gratulerer coach Eirik Ljostveit og hans team med 3 seire av 4 mulige! Det lover bra for NM kvalikk og neste EYBL turnering tidlig i 2024.

Resultater:

19-11-2023 11:00    73:50  vs - OASIS BA    ENGLAND  (kampen om tredjeplassen)
18-11-2023 16:15    65:76  vs - Myerscough BA   ENGLAND
17-11-2023 21:15    91:41  vs - Independents Basketball    FRANKRIKE    
17-11-2023 11:00    73:69  vs - Crew BBall     ITALIA

Reisebrev fra trener Eirik Ljostveit,

EYBL runde 1 

Etter å ha vunnet NM for U19 i fjor har laget blitt dratt litt i alle retninger. Etter sommeren mistet vi 3 stk fra NM troppen som gikk over til senior, vi har 5 spillere som trener med en BLNO klubb og derfor mister noen av våre treninger og ytterligere 4 som også trener og spiller med Ullerns 1M lag og satser der. I tillegg består U19 serien i år av 16 lag, som gjør at nivåforskjellen er stor, og matchingen ikke er like god for oss som tidligere år. For å forsøke å forberede oss best mulig til neste års NM bestemte vi oss derfor for at vi trengte mer matching mot gode lag sammen.
 

Løsningen ble en ny sesong med EYBL, denne gangen i U20 klassen. Første runde gikk denne helgen i Tallinn, i et anlegg og på et gulv man dessverre bare kan drømme om i Norge! Motstanderne var utelukkende akademilag som kom fra Italia, Frankrike og 2 lag fra Storbritannia. Vi startet mot italienske «Crew Basketball». Vi merket fort at samspillet vårt ikke satt helt som i fjor. Enkelte av spillerne hadde ikke spilt kamp sammen siden Bærum Open, og vi slet innledningsvis. På et tidspunkt var vi ned med 14 poeng. Vi greide allikevel å justere, kom tilbake, og drar i land en 4 poengs seier.

Senere samme dag møter vi franske «independent Basket». Dette viste seg å være et nytt, relativt urutinert lag. De var raske og atletiske, men slet med det kollektive, og vi fikk en kamp der vi kunne jobbe med våre prinsipper og systemer. Det ble seier 91-41. 

Kamp 3. var mot britiske Myerscough, som ble nr 2 i den britiske eliteserien for basketakademier (EABL) forrige sesong. Kampen var jevn, og vippet frem og tilbake. Dessverre satte de noen avgjørende skudd, mens vi igjen merket at ikke alt stemte kollektivt. Etter en jevn kamp hele veien må vi feile og gå for raske avslutninger på slutten. Det hjalp ikke. Det ble tap med 11 poeng. 

Siste kamp var mot britiske Oasis Academy. Vi bruker noen minutter på å komme ordentlig i gang og ender bak med 8 poeng tidlig. Etter hvert begynner forsvaret å sitte godt, vi kommer oss ut i transition, og angrepet flyter bedre enn før i turneringen. Vi passerer Oasis i 2. periode og drar pent og rolig i fra resten av kampen, ledet av Jacopo Fanin som skyter 6/7 på trepoengere! Det ender med seier 73-50. 

3-1 i vinn/ tap holder til en 3. plass bak rundevinnerne, svenske RIG Luleå som var ubeseiret, og bak Myerscough på innbyrdes oppgjør. Neste runde går i slutten av januar på Lanzarote! Den gleder både spillere, trener og foreldre seg til

 

 

Mer om turneringen: http://www.eybl.lv/new/ce_u20_scheduler.php#mbt:103-303$t&0=1

Bilder fra EYBL: https://photos.app.goo.gl/eKxisy8hnDLz3Zqu9


Trener Eirik og G19 troppen som spilte seg til tredje plass i Tallinn denne helgen. Foto: EYBL

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.