Europeisk eventyr for Ullern!

Postet av Hans-Jörg Schneidt den 5. Des 2021

Ullerns G05 tok seg en tur til Riga i helgen. Det gikk nok over alle forventninger! Hele 4 seire og 1 tap ble belønnet med førsteplassen i helgens turnering!

Suksesstrenerteamet rundt Eirik Ljostveit skal ha mye av æren for suksessen. Nedenfor følger trenerens reisebrev runde 1 i Latvia:

Sultne på ekstra erfaring og god motstand bestemte Ullern gutter 05 seg for å melde seg på European Youth Basketball League(EYBL) i år. Turneringen spilles i 3 runder, med 5 kamper i hver. Runde 1 gikk i Riga fra 2.-5. desember. 


Vi reiste ned med tidligere egne utenlandsresultater, og tidligere resultater fra norske lag i EYBL i bakhodet, samtidig som vi var veldig klare på at vi ikke reiste for å tape. 


Første kamp mot irske North Atlantic Academy var preget av mye nerver og mye respekt for motstanderne. Det hjalp heller ikke at irene var særdeles atletiske,  og hadde en fantastisk dag fra 3-poengslinjen. Det endte med tap 50-67. 


De 3 neste kampene var mot 3 latviske lag. Vi møtte det som endte som det svakeste laget denne runden først. Vi fikk tidlig en følelse av at dette kom til å gå bra, og dro hjem en seier 85-60. Mye av respekten for utenlandske lag ble lagt igjen der, og vi begynte å kjenne på at vi hadde noe i denne turneringen å gjøre. 


De 2 neste kampene var de jevneste. De latviske lagene BS Cesis og BS Pardaugava spiller basket på en annerledes måte enn i Norge. Det er mye mer intenst, de hadde fantastiske 3 poengsskyttere, og det var en voldsom kamp om returene mot et par latviske «bjørner». Guttene fulgte derimot gameplanen til punkt og prikke! Og vi dro land seire med sifrene 51-53 mot Cesis og 68-59 mot Pardaugava. 


Siste kamp var mot estiske Taltech. Vi brukte litt tid på å løse noen smarte pick&roll plays, men de klarte ikke å holde vårt tempo, og det endte med seier 69-44. 4-1 totalt i kamper holdt til å vinne runden. 


Det er vanskelig å plukke ut enkeltprestasjoner og enkeltspillere, for alle seirene var i høyeste grad lagseiere. Allikevel vil jeg nevne 3:


Vilji Wiik: selv om det ikke synes i noen statistikker, ser fancy ut på film eller kan sees på andre måter har Vilji dyttet, skjøvet og slåss med svært sterke centere i 5 kamper i strekk. Vi har hatt full kontroll på defensive returer på grunn at Vilji tok den «drittjobben» og vant hver gang!


Oscar Hellebust: har konsekvent slått aggressive helbanepress gjennom 5 kamper  Styrte angrepet med stor ro. Flest assist av samtlige, og han er 1 år yngre!


Fredrik Kleivdal: når G16 landslagstrenerne for 2005 årgangen ser hva Fredrik har holdt på med her nede håper og tror jeg at de kommer til å rive seg i håret for at de ikke tok Han ut til nordisk! 18,4 poeng nr 1 i turneringen) kombinert med 11,2 returer (nr 2 i turneringen) per kamp taler for seg selv! Ble vel fortjent utnevnt til rundens MVP.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.