En tredjedel av U16 jentelandslaget kommer fra Ullern Basketball Klubb

Postet av Ullern Basket den 27. Aug 2022

I disse dager spiller U16 landslaget for jenter Europa Mesterskap i Podgorica Montenegro. Hele 1/3 av landslaget kommer fra klubben vår! 

Aurora, Fanny, Hannah og Sophia har spilt sammen siden de var små, og har spilt for Ullern-trenere som Liza Priestley, Joseph Allen, Bodil Brokhaug, Ellen Hamremoen og Ståle Frey. Under covid fikk jentene trene med Ullerns Elitelag, noe som var svært viktig for å holde motivasjon og skills i gang under nedstengningen. 

 

Foto: Fiba

                 

 Foto: privat

Fanny, Hannah, Aurora og Sophia har trent og spilt sammen flere ganger i uken siden de var små. 


Vi tar en prat med jentene for å finne ut hvordan de har opplevd EM så langt, og for å få noen gode råd om hva man bør ha fokus på hvis man er ung og ønsker å spille på aldersbestemte landslag.
 

  • På internasjonalt nivå er det ekstremt viktig å ta vare på ballen og unngå turn-overs. I tillegg er det svært viktig med søvn, vann og ernæring når man skal prestere over lengre perioder som i et EM, sier landslagskaptein Fanny Dyngeland-Sundén. 

 

  • Det viktigste jeg tar med meg hjem er å håndtere høyt tempo og press. Vi er blitt presset hardt av sterke basketnasjoner som Montenegro, Bulgaria og Tyrkia. Når du er pointguard føler du et helt annet tempo enn hva du vil finne i Norge. Dommerne tillater mer, og forsvaret er alltid tett på med armer og hender over alt, sier Aurora Toyomasu. 

 

De fire Ullern-jentene har alltid vært topp motiverte og ambisiøse, og vi spurte hva de synes er det beste med å være på et landslag.
 

  • Det beste med å være på et landslag er alle opplevelsene og erfaringene vi får både på og av banen. Etter bare et par kamper utvikler alle spillerne et mer fysisk og aggressivt spill. Det er spennende å hele tiden møte nye lag som har forskjellig spillestil. Dette gir oss masse god trening, sier Sophia Priestley. 

 

Jentene og landslaget havnet i «Jerngruppen» som anses å være en av de tøffeste i EM. Med tre tap bak seg mot Tyrkia, Montenegro og Bulgaria håpet man på jevnere kamper i sluttspillet. Og her har man spilt jevnt mot både Nederland og Ukraina, men dessverre tapt med liten margin. Lørdag går den siste kampen i EM mot Irland, og her satser man på å vinne. Alle Ullerns jenter har fått spilletid, scoret og vært sentrale i kampene. Ullerns 06 årgang er sterk, og jentene er tydelige på hvor viktig det er å ha en motivert treningsgruppe hvis man vil bli god i basket. 

  • Hvis du vil være med på landslaget må du jobbe hardt. Det som gjør at du skiller deg ut er spilleforståelse. Lær deg hvordan rotasjonene fungerer og hva du skal gjøre i i forskjellige situasjoner. Dette er supernyttig når du skal spille mot nasjoner som på papiret er bedre enn Norge, sier Hannah Kristoffersen.  

 

Neste sesong møter du disse fire dyktige jentene i J19 serien og kanskje også på Elite laget hvis de klarer å kjempe seg til en plass. Vi ønsker alle fire stort lykke til i avslutningen av EM og med neste sesong. 

                                                                                                 

Heia Ullern og Heia Jenter 06!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.